Hei allesammen! En ny fantastisk sommer er her og vi er midt i høysesongen for oss ansiktsmalere!
Idag ønsker jeg å ta opp et viktig tema atter en gang.  Jeg skrev om det ifjor sommer også, så denne bloggen er en redigert utgave. Og jeg ønsker å velge mine ord med omhu så det ikke blir oppfattet feil 🙂
Mitt håp og ønske er at dere lesere ser det fra min side: ansiktsmalerens side 🙂
Tema er nemlig KØ & TID. Et tema jeg skriver med omhu som sagt over, da det kan bli tatt feil opp. Det er ikke meningen, jeg skriver for å hjelpe. Vi ansiktsmalere er ikke supermennesker som kan trylle frem et design hentet fra Google på 2 minutter. Jeg forbereder meg grundig til de forskjellige events og tilpasser menyen etter antall barn som ventes. Menyene på travle events er under 5 minutter og det er en mening med det. Jeg får ofte spørsmål om jeg kan male noe folk har sett andre steder, på google og tilogmed min egen instagram. Problemet er bare at ikke alle design (selv mine egne) egner seg for festivaler eller travle kjøpesenter. Det er derfor jeg har med en meny og holder meg til den. Noen av designene dere ser på instagram har det tatt 45 minutter å male, det synes på vanskelighetsgraden, gorillaen for eks tok 45 minutter. Ett ekstra øye i panna tok 20 minutter. Dette er bare to eksempler, men som dere skjønner må jeg ha egne menyer til festivaler, store kjøpesentre etc. Og det er fine design det også, det vet dere jo, bare at de er laget for å kunne males veldig raskt 🙂
De mer innviklede designene er forbeholdt helt andre typer events, som for eks private timebestilling til en syforening, bellypaints, kroppsmaling, halloweenfest eller lignende.

På festivaler og travle events med free for public ansiktsmaling (gratis for publikum) har jeg opplevd at voksne roper høyt bak i køen: hvor lenge må vi vente ? mens de ser på klokken. Jeg forstår at parkering kan gå ut etc men vær så snill og sjekk tiden før dere stiller dere i kø. Det hjelper ikke å rope til meg eller be barna komme foran. Jeg teller antall barn og ganger med 5 minutter, det er ventetiden i realiteten. Står du i kø med 12 barn foran deg må du belage deg på å vente nesten 60 minutter i kø kanskje 40 min hvis barna er over 7 år.  De fleste steder jeg er booket er det benker og stoler, og jeg passer på at barnet ditt ikke mister plassen. Si fra til meg så ordner jeg det. Men ikke la små barn være helt alene, jeg kan ikke se etter dem.
Dette gjelder «free for public» (også kalt gratis ansiktsmaling på godt norsk, som jo utgjør 99,9% av alle events jeg gjør. Jeg blir leid inn av alle firmaene. Det er kun ett firma som er PPF (Pay per face) pr idag og det er Dyrebeskyttelsen, og jeg gir hele inntekten til dem. Jeg ønsker å gi til dem 1 gang årlig på julebasaren. Det er min måte å hjelpe dem på. Så når du ser meg male på Dyrebeskyttelsens julebasar er det ikke jeg som får pengene, jeg tar imot dem ja, men de går i sin helhet til Dyrebeskyttelsen, så jeg spanderer både tiden min, ansiktsmaling og utstyr for dem. Jeg gjør det med glede fordi de gjør en super jobb. Kom og støtt dem du også neste, blir i nov. Dato kommer 🙂

En annen ting er at enkelte steder får jeg høre at «jeg må sørge for å få med meg flere ansiktsmalere.» Nei det er ikke sånn det fungerer. Det er de som booker meg som bestemmer antall ansiktsmalere, ikke jeg. Jeg kan ikke leie inn en egen ansiktsmaler og gå i minus. Det er arrangøren av events som har ansvar for hvor mange ansiktsmalere som bookes inn til ethvert event, ikke jeg. Jeg kan komme med forslag, men det er alt.

Tilbake til tema:
Jeg kommer til å gi noen tips hva du som forelder/voksen kan gjøre for at køen skal gå raskere 🙂

-Hvor lang tid tar det pr barn? – er spørsmålet jeg får ofte på slike travle dager.
Det finnes ikke et 100% fasitsvar da svaret avhenger av flere ting, men jeg pleier å si 5 minutter , selv om jeg maler raskere enn det. Da er jeg sikret om det skulle skje noe uforutsett, som det jo ofte gjør med små barn. Menyen min er basert på 5 minutters design som kan males på halve tiden hvis barnet sitter stille og alt går greit 🙂

1. om barnet sitter stille og om det har vært malt før så det kjenner til hva som skjer er det som sagt fortere, jeg maler sommerfugler på 2 minutter hvis jeg ikke blir avbrutt. Det går noen minutter ekstra hvis jeg skal forklare alt jeg gjør eller svare på spørsmål fra folk lenger bak i køen, men jeg hjelper gjerne barna hvis det er tid og lar jeg de yngste få holde en pensel for å se om dette er noe de vil eller ikke. Noen ganger er det ikke så mye som skal til, men jeg ønsker ikke tvinge barna til å bli malt, det ender ofte i tårer eller de gnir ut alt. Slike situasjoner klarer jeg å unngå, men det hender barna rett og slett ikke vil bli malt eller ombestemmer seg midt i malinga og vil gå. Da må vi bare respektere det. Jeg maler ikke små barn som blir holdt fast mens de gråtende prøver å komme seg unna. (det har hendt ja men jeg har stoppet det) Jeg pleier å si med et smil og se dem rolig i øynene: Neste år når du er større skal vi male noe kult, og da kommer smilet tilbake igjen. Små barn er uberegnelige, sånn er det bare 😉
Mange små barn elsker å få malt hendene som små tigerpoter med klør eller prinsessehansker istedetfor ansiktet. La barna bestemme selv 🙂 Stol på meg, jeg har 10 års erfaring med barneunderholdning 😉 De yngste synes der er gøy å kunne se designet hele dagen på hendene sine istederfor å lete etter et speil for å se seg selv.
2.
-om det må brukes tid fordi de ikke har vært malt før, er små og blir sjenerte og må få hjelp av mamma og pappa og sitte på fanget etc

3.
-om de må sette opp håret (alle kan få gratis hårstrikk hos meg) Gjelder særlig på utendørs events. Jeg deler ut gratis hårstrikk og hårspenner (det er en gave fra meg)
4.
-om de må vaske ansiktet først (jeg MÅ ha rene ansikter å male!) Jeg deler ikke ut våtservietter, mine våtservietter er til meg selv (håndvask)
5.
Jeg maler ikke over sårskorper, vannkopper, eksem, munnsår, eller vorter som blør. Det er for ditt barns sikkerhet. Jeg har noen små gaver på lur til barn som av en eller annen ovennvente grunn ikke kan bli malt.
6.
Jeg bruker kun de beste våtservietter kjøpt på apotek til mine egne hender og de er ikke rimelige. Jeg er nemlig allergiker selv og bruker kun det allerbeste på markedet.
Kun en sjelden gang gir jeg våtservietter til barn hvis de blir veldig redde for å miste plassen i køen eller lignende og må vaske seg. Jeg ber om respekt for at våtserverviettene jeg kjøper er beregnet til min egen håndvask. Jeg vil anbefale foreldre å kjøpe våtservietter uten lanolin da fettet fra saueulla kan gi allergiske reaksjoner i den sarte ansiktshuden til barnet. Ansiktsmaling oppå et ansikt vasket med våtservietter med lanolin KAN gi en reaksjon i form av rødhet i huden så vær så snill og sjekk innhold på de dere bruker. Såpe og vann og vaskeklut er alltid den beste løsningen uansett. Og alle kjøpesenter har greie toaletter hvor man kan vaske ansiktet.
Lanolin har ingenting i ansiktet å gjøre, disse våtserviettene er beregnet til å vaske den andre enden på babyer. Kun der kan fettet være nyttig. Bruk heller kosmetiske våtservietter, det gjør jeg. Jeg er selv allergiker og har aldri hatt problemer med hverken våtserviettene jeg kjøper selv eller ansiktsmalingen da jeg kun bruker profesjonelle produkter. Jeg tar ingen sjanser hverken når det gjelder meg selv eller barna. Jeg lar heller ingen røre noen av tingene mine for å ha det renest mulig.
Visste du at jeg kokevasker alle svampene etter  et oppdrag ? Jeg rullerer med ca ettusen svamper og jeg har alltid nyvaska svamper med til hvert oppdrag. I tillegg vaskes absolutt ALT du ser jeg har med meg, og penslene får spesialbehandling, for de er mitt verktøy og dyre. Se gjerne linken om hygiene:
http://lindasansiktsmaling.no/forbereder-malesakene-neste-dag/

Jeg har også en god nyhet for familier med vegansk kosthold:
Nesten 80% av det jeg har av ansiktsmaling er nå vegansk, så trenger du det, bare si fra så tar jeg frem kun disse til deg og ditt barn. Se også denne linken:
http://lindasansiktsmaling.no/vegan-ansiktsmaling/

5. om de minste ombestemmer seg og sitter og tenker mens køen vokser, da ber jeg dem sette seg i en stol vedsiden av så jeg kan fortsette køen så kan de hoppe inn igjen når de har bestemt seg. Det hender foreldre ikke liker dette men jeg er nødt til å få køen til gli unna fort. Og barnet ditt mister ikke plassen, la de få tenke litt så løser det seg akkurat i det jeg er ferdig med et annet design, og de kan hoppe inn igjen. Det er alltid mange som venter og barna må se på menyen og vite hva de vil ha før de har satt seg i stolen. Menyen ligger flere steder og det er mellom 4 og 6 valg på slike dager avhengig av størrelsen på event og antall ansiktsmalere 🙂
På travle dager er det ikke tid til å somle, jeg beklager men dette er vår hverdag. Vi har 60 minutter i timen og de minuttene skal 12 – 15 barn males med fine design av 1 ansiktsmaler. Dette er design jeg tilpasser eventet jeg kommer til.

6. Det er altså mange faktorer som spiller inn  her vedr tid men jeg får køen til å flyte ved å holde kontrollen. Dette har jeg lang erfaring i, hele 10 år 🙂
Jubileum i år http://lindasansiktsmaling.no/hvis-min-kjaere-bestefar-hadde-lest-avisen-om-meg/
7.
Jeg være litt streng ellers blir det kaos 🙂  Hvis barnet ikke klarer å bestemme seg i det hele tatt og jeg merker at de blir lei seg, foreslår jeg en «surprise/overraskelse» noe barna synes er kjempegøy!  Da ber jeg barnet lukke øynene og ingen rundt må røpe noe, så maler jeg noe kult som ikke er på menyen! Da får det barnet noe som ingen andre den dagen får, og det er jo ganske kult ikke sant ?
I vinter og vår malte jeg ofte Pikachu, Eevee, Dinosaurer, hundevalp og Sjiraffer som overraskelse, noe som ble en suksess 😉 Hva overraskelsene er i sommer røper jeg ikke 😉 det får bli en overraskelse 😉 😉 😉 men kult er det !
Men kan røpe at Dinosaur, hundevalp og Pikachu også er med på sommerens vanlige meny sammen med Fidget Spinner 🙂

Poenget med blogginnlegget mitt idag er å få dere voksne i køen til å se det fra min side. På et travelt event hvor ansiktsmaling tross alt er GRATIS for barna er det ALLTID lang kø. Jeg maler raskt, og ofte 6 og 7  timer i strekk uten pause, og selv om jeg er rask må du forvente minst 4 minutter pr barn. Det inkluderer tiden det tar for barnet å komme se inn og ut av stolen, fortelle meg hva de ønsker å ha, og evt snakke litt ekstra med de minste, gi mamma eller pappa en hårstrikk eller hårspenne til barn med langt hår (særlig på events utendørs) etc. (også gutter må ofte sette opp håret; å male spiderman med lang lugg går ikke, da må vi ha en strikk i håret først).

Jeg ønsker at hvert eneste barn i køen min skal ha en fin opplevelse fra dagen og jeg gir barnet i stolen foran meg min fulle oppmerksomhet. Jeg ønsker ikke barnet som sitter i stolen foran meg skal føle seg oversett. Dette er deres 5 minutter 🙂
Jeg ønsker ikke å bli tilropt hvor lang tid det tar, når deres tur er, om jeg kan male ditt eller datt hentet fra Google, og lignende. Jo mer jeg blir avbrutt, jo flere minutter mister jeg og jo lenger tid tar køen. Derfor trenger jeg dere foreldres hjelp:
1. Hjelp barnet å lese menyen som ligger eller henger lett synlig før barnet setter seg i stolen.

2. Pass på at ansiktet til barnet er rent.

3. Sett opp langt hår/lang lugg før barnet setter seg i stolen.

4. Barn må være OVER 2 år (grunnet forsikringen min, har den alltid med hvis noen ønsker å se den) Hvis de viser tegn til å ikke ønske ansiktsmaling, kan jeg gjerne enten male hendene som tigerpoter, eller en prinsesse-hansker, men ikke både ansikt og hender. En av delene. Disse er superpopulære, bare vent og se 🙂

5. Ikke gi barnet mat mens jeg maler dem, det forsinker køen (jeg kan ikke male mens barna tygger, da må de sette seg i stolen vedsiden av og tygge ferdig mens jeg maler neste barn, så kan de hoppe inn igjen når de er ferdige med å spise.
Vi ansiktsmalere maler små levende lerret og hvis de tygger beveger hele ansiktet seg, det gjør det vanskelig å male.

6. Barn som er syke (for eks vannkopper, kikhoste, influensa, feber) bør holdes hjemme grunnet smittefare for oss andre i rommet.

7. Sist men ikke minst:
Ikke rop på barnet mens jeg holder på å male, det er veldig farlig hvis jeg akkurat holder på å male nær øynene og barnet snur seg plutselig. Spør heller ikke barnet om noe mens jeg maler. Små barn nikker eller rister gjerne på hodet, og det er ikke så greit når man akkurat i det øyeblikket holder på med et design og hele ansiktet får en lang strek 😉 Vent med fotograferingen til etter jeg er ferdig med å male, og vent også med å gi barnet speilet til etter det er ferdig malt. Det er jo en del av hele forventningen og gleden, og se det ferdige resultatet:
The mirror moment, som det også kalles på godt norsk 😉

Akkurat nå herjer Fidget Spinner feberen og jeg har selvsagt tatt den med på sommermenyen 🙂
Lurer du på noe vedr ansiktsmaling? ta gjerne kontakt.
Du finner meg på mail: lindalund@me.com
Tlf : 92655096 (kun SMS) vi kan evt avtale når det passer å ringes 🙂
Og det var alt jeg ønsket å si ikveld.
Vi sees kanskje på et av sommerens mange flotte events 🙂
Og ser du meg etter jobb, i full sving med å pakke sammen, i rolige øyeblikk, eller på reisefot, da er det bare å komme bort og si hei altså 😉

Jeg skriver for å hjelpe. Mitt ønske er at hvert barn som setter seg i stolen hos meg skal ha et fint minne fra ansiktsmalingen 🙂
Håper dette innlegget gjorde min gode intensjon tydelig 🙂
Ha en god søndag 🙂
Hilsen Linda 🙂

Fidget Spinner

Fidget spinnere er den store trenden i sommer ! Har enda ikke møtt et barn over 4 år uten en spinner eller 3 🙂

Fidget Spinner

Fidget Spinneren: sommeren store trend, har enda ikke møtt ett barn over 4 som ikke har minst 3 figdet spinnere ! Minner meg om da Jojo-feberen herjet for mange år siden!

Pokemon moro :)

Pikachu er et av designene jeg maler som Surprise / Overaskelse 😉 Pikachu er veldig populær og også min favoritt-pokemon fordi han er så glad 🙂

de siste barna i køen kan alltid velge noe helt annet enn dagens meny, som takk for at har ventet. Eller jeg velger noe for dem; en SURPRISE ;) her er en Pikachu fra helgens event :)

Pikachu er og blir nok en trend en god stund fremover, vi kommer ikke utenom Pokemonsa 🙂 Må bare innrømme at jeg spiller PokemonGo selv. Hvilket level jeg er på? 35 😉