-jeg hadde tenkt å skrive bloggen for lenge siden men var usikker på hvordan jeg skulle presse 10 år inn i et forholdsvis lite blogginnlegg, så jeg bestemte meg for å ta det på sparket. Da blir det som oftest best 😉

I 2007 var jeg ekstrahjelp i en butikk for babyutstyr og de holdt til i huset jeg bor i nå. Pussig nok eksisterer det et bilde som ble tatt av meg noen mnd før jeg ble extrahjelp der. Sjefen tok nemlig noen bilder av butikken mens jeg gikk forbi og dermed ble jeg med på bildet som lå som bakgrunn på dataen. Jeg datt nesten av stolen da jeg oppdaget det lol, men tilbake til maling:
Allerede som liten var jeg opptatt av mønster og farger. Min mor leste et blad som het Constanze da jeg var baby og det finnes bilder av meg hvor jeg studerer bladet opp/ned. Jeg likte å se på bildene. Senere begynte jeg å tegne og det tok helt av. Mine foreldre så tidlig at det var noe med meg og tegning så de malte veggene på rommet mitt hvite og lot meg og min søster tegne så mye vi ville på veggene! Fantastiske foreldre <3
Sjekk denne flotte tegningen som mn mor tegnet i en alder av 11 år:

tegnet av min mor da hun var 11 år

tegnet av min mor da hun var 11 år

Jeg er arvelig belastet fra alle kanter, min mor var en meget dyktig i tegning, sang og dans (nei jeg synger eller danser ikke altså) , min far malte og tegnet, min norske bestefar var en kunstner innen rosemaling, malerier, treskjæring og mer,  og han laget hardingfeler og fioliner av ypperste kvalitet. Min Oma (bestemor i Bremen) var utrolig flink i håndarbeid. Min Opas (bestefar) bror var kunstmaler. Det er flere i slekta som har/hadde kunst i blodet 😉
På skolen både i Kristiansand og Bremen fikk jeg nok ørlitegrann særbehandling 😉 og kunne male og tegne i timer hvor andre måtte slite med sløyd, håndarbeid og skolekjøkken. Vel, det har jo medført at jeg knapt kan henge opp et bilde, ikke vet opp ned på strikkepinner eller lage mat, men pytt, jeg lærte meg tidlig å male 😉
Ansiktsmalingen begynte med at jeg kjøpte litt utstyr på Hobbyhimmelen og malte venners barn (gratis selvsagt) for å øve, og selvsagt meg selv. Jeg hadde nemlig hørt at ansiktsmaling skulle bli det neste store i Norge så jeg ville være forberedt. Og da ansiktsmalebølgen slo inn over Norge for fullt var jeg klar som et egg! Jeg øvde masse og fikk ganske fort tilbud om å jobbe i Dyreparken. Good times! OMG så gøy det var ! Travelt også! Husker en dag jeg satt alene og malte tigre (barn med tigerdesign altså) en hel dag i et mylder av tusenvis av besøkende fra kl 10 til 18 uten pause. Det var en glovarm sommerdag og jeg tenkte at klarer jeg denne køen så klarer jeg ALT ! Og det klarte jeg 🙂 Jeg har en vilje av stål, noe som har reddet meg mange ganger 🙂
Jeg var med Dyreparken på tur og var kledd i kostyme: Pirat selvsagt. Noe jeg likte svært godt. Det var da jeg oppdaget at jeg trivdes i roller og likte rampelyset *kremt*, og dermed skjønte jeg at jeg hadde funnet min rette hylle. Den hadde jo vært der hele tiden, men det tok flere år å komme dit jeg er idag. Ansiktsmaling er ikke bare noen klatter på et lite barneansikt, det skal være fint, barn liker kvalitet, man skal ikke undervurdere barn, man må ha god kontakt med barn, og det gleder meg å se barna smile når de ser seg i speilet. Etterhvert fikk jeg egne modeller, de siste 3 årene er det kommet flere nye små, pluss noen voksne til blant annet halloween og gravidemaling (bellypaint). Bellypaintmodellene har jeg ikke lenge, av naturlige årsaker, så er du gravid og ønsker å være modell, ring meg gjerne 🙂

ja denne er ekte

ja denne er ekte, den heter Hannibal og var mett da jeg holdt den

Good times Dyreparken

Good times Dyreparken 🙂

Good times Dyreparken

Good times Dyreparken, kaffepause

Good times Dyreparken

Good times Dyreparken, tror dette er i Grimstad

ansiktsmaling & klovn

ansiktsmaling & klovnerier i Mandal i «gamle dager»

Mens jeg var i Dyreparken ble jeg spurt av et lokalt kjøpesenter om jeg hadde noen gode ideer som barn som kunne pusle med mens foreldrene var inne og shoppet. Og ja jeg hadde masse gode ideer som ble populære, for eks ballongklovn, halloweenmoro, ballongfigurer, påskeverksted, juleverksted, porselensmaling, fisketrykk og selvsagt ansiktsmaling.  I tillegg hjalp jeg til med kundeavisa, laget små artikler om butikkene og tok bilder. Jeg var også Amfelia både i det gamle sort/røde kostynet og senere det rosa glitterkjole, som senere ble erstattet med en stor maskot slik det er vanlig idag. Og ellers ble det mye ansiktsmaling, for jeg var jo der ganske ofte som mange enda husker. Det ble etterhvert kø hos meg så jeg fikk ikke tid til det andre så vi var to stk ganske lenge. Etterhvert ble de viktigste datoene i året booket også av andre.

Når jeg gjør noe skal det være 100% så jeg øvde enormt mye for  lære meg nye og kule design. Og jeg ble kjent med andre ansiktsmalere som ble mine gode venner. De bor ikke alle i Norge, men takket være facebook og tlf holder vi kontakten. Selv om de er langt unna så er de mine gode venner og de ga meg mange gode råd. Jeg opdaget fort at for å være en profesjonell ansiktsmaler måtte alt være på stell: ansiktsamaling av beste merker, pensler av beste kvalitet, svamper som kan vaskes i vaskemaskin, masse duker, våtservietter, bager, våtservietter til hendene mine (ikke tik å vaske barns ansikt med), og selvsagt forsikring! I år 2016 handlet jeg så mye at det var helt vanvittig hvor mye man tremger. Mange tror at det bare er noen farger, noen pensler og noen svamper og vips så er man ansiktsmaler Nei. Så lett er det ikke. Det ligger mye arbeid bak som folk ikke ser.
Jeg fikk også tak i Kjell, skjelettet jeg bruker til halloween. Det er mye vanskeligere enn man skulle tro å drasse med seg et skjelett i full størrelse på et oppdrag så dette gjør jeg kun i Mandal og kun hvis det er ønskelig. Et lite tips: ikke bruk den klissete vattgreia på skjelettet hvis du har ett, det er umulig å få av. Her er Kjell på Ringo hvor vi hadde Halloweenfesten for barna okt 2015. Kjell er sosial men mister lett hodet, bokstavelig talt, da han mangler en skrue, helt sant, så han må behandles med omhu. Det er nok ikke hver dag man får hjelp av snille folk som hjalp meg å skru på hodet på Kjell. Men litt extra dramatikk passer bra til Halloween 😉 barna syntes det var kjemoegøy og ville ta bilder sammen med Kjell 🙂

Kjell på Ringo, halloween 2015

Kjell på Ringo, halloween 2015

-ifjor ble jeg intervjuet av The Colored Palette Pro Art Magazine hele 2 ganger! http://www.magcloud.com/browse/issue/1064593?__r=611261
Først en sak om ansiktsmalingen i mars, deretter en sak om mine acrylmalerier i april. Hviken ære!! Jeg er så stolt 🙂 En drøm begynner å bli virkelighet,  jeg har nemlig spennende flere planer som jeg ikke kan snakke om enda 😉
Jeg har i mellomtiden fått det beste teamet jeg kunne ha ønsket meg, og holder kortene tett inntil brystet vedr fremtid og planer.
I april i år ble jeg oppringt av lokalvisen Lindesnes Avis som ønsket en sak om meg. Den ble kort men veldig fin, journalisten fikk med det vesentlige. Tusen takk 🙂
her er den:

artikkel i Lindesnes avis

artikkel i Lindesnes avis

The Colored Palette Pro Art Magazine

The Colored Palette Pro Art Magazine

The Colored Palette Pro Art Magazine

The Colored Palette Pro Art Magazine

såå gøy når voksne vil bli malt

såå gøy når voksne vil bli malt, hun ønsket seg Elsa og er 89 år, tøff dame 🙂

Dette er første del av historien, neste kommer imorgen, sammen med flere bilder 🙂
Før jeg avslutter for kvelden vil takke de som SER alt arbeidet jeg legger ned i dette, og ser gleden hos barna.Det hender ofte at jeg blir gjenkjent i andre byer også hvor barna sier *Å der er maledama* 🙂
Det betyr mye for meg å bli verdsatt og det er jeg takknenlig for at jeg har funnet min rette hylle i livet. Og eventyret slutter ikke her, det blir en spennende tid fremover, hvor enn jeg maler i fremtiden.
Jeg har malt fra Drøbak til Sandnes i disse årene, mange gode minner jeg tar godt vare på <3

fem amodeller på besøk

fem modeller på besøk

fortsettelse følger 😉

det øyeblikket når barnet ser seg i speilet :)

DET øyeblikket når barnet ser seg i speilet og det store smilet kommer 🙂